Het water is voor iedereen. We zien kansen in onze waterwegen als stedelijk gegeven.
Straal

Onze pijlers

Duurzaamheid

Straal VZW geeft verwaarloosde vaartuigen een nieuw leven en draagt bij aan een mooiere, propere wereld. Omdat een groene toekomst voor ons belangrijk is. Toch voor iedereen?

Circulair

Wat we uit het water halen, schenken we terug aan het water. Wij gaan doelbewust op zoek naar oude boten om deze te renoveren. Dit omdat wij geloven dat Straal VZW deze een nieuw leven en een nieuwe bestemming kan geven. Van weesboot tot deelvloot.

Innovatie

Straal VZW is de pionier op het vlak van e-mobility op het water. We voorzien onze boten van de nieuwste technologieën. Budgetvriendelijke en krachtige elektrische aandrijvingen, een brandstofcel op waterstof, een 100% digitale boordnetwerk... Ook zo bouwen we aan een toekomst!
Een Straal-boot is niet zomaar een boot. Bij Straal zetten we steevast in op circulariteit, duurzaamheid en innovatie.

Een werkplaats voor iedereen

Iedereen is welkom en iedereen kent zijn plekje in het systeem. Wij streven om onze kennis te verbreden en te verspreiden door in onze sociaal-inclusieve werkplaats een community te creëeren. In interactie met elkaar creëeren we een kennishub voor iedereen. Wil je graag aan de slag bij ons? Laat het ons weten!
Straal
Straal
Wil jij Straal VZW helpen om zoveel mogelijk vaartuigen te redden?